Már hideg van és hamar sötétedik. Brrrrr......Amellett, hogy várjuk a tavaszt, szebbé tehetjük ezt az időszakot például egy jó forró itallal, ami a mézeskalács mellé is jó lehet!
Itt egy jelölt:
Marcipános-csokoládés forró ital (4 adag)
6 dl tej
2 dl tejszín
3 adag capuccino por
1 evőkanál barna cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál vaníliás cukor
fahéjrúd
15-20 dkg kiváló minőségű marcipános csokoládé
Összekeverjük a tejet és a tejszínt. Hozzátesszük a barna cukrot, fél kávéskanál fahéjat, egy kávéskanál vaníliás cukrot és 3 adag capuccino port. Összetörjük a csokoládét apró darabokra. Lassú tűzön, kevergetve melegítjük az italt. Amikor már forró, a csokoládé darabokat egyesével belekeverjük. Addig kevergetjük tovább, amíg felolvadnak a csokoládé darabok, az ital krémes állagú, sötétbarna színű lesz.
A pohárba, amiben tálaljuk, rakjunk egy fahéjrudat, ezzel keverjük meg az italt és hagyjuk benne egy kis ideig. Díszíthetjük tejszínhabbal, annak a tetején kakaóporral, egész kávészemekkel.
Vajon capuccino por helyett kakaóporral is jó? Kipróbálom.
...es utana kergetozunk ketevesunkkel az udvaron fel s ala par oran at, hogy elegessuk a kaloriakat. :-))
VálaszTörlésMezes recept is lesz?
Valami kell, hogy kibirjuk a sok hisztit :-))
VálaszTörlésJó hírem van, lesz!
na, ez igaz!
VálaszTörlésvarom a receptet, maganba is, ha ugy jobb. A disziteshez is kerek tippet, az enyemeken mindig szetfolyik a cucc es nem olyan csinosak aztan mint a tieid.